Beukenhaag bemesting

Bemest uw beukenhaag minimaal 1 keer per jaar. Bij voorkeur 2 keer per jaar in de maanden maart - april en juni - juli. Breng de mest zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de haag of heg aan en hark het vervolgens licht in.

Gebruik bij het aanplanten van uw beukenhaag een bodemverbeteraar, bijvoorbeeld Vivimus van DCM. Hierin is een schimmel (mycorrhiza) verwerkt. Deze goede schimmel beschermd de beuken tegen slechte schimmels die mogelijk in de grond zitten. Dit draagt bij aan een gezonde groei van uw beukenhaag bij u in de tuin. Dit zal er tevens voor zorgen dat de jonge beukenplanten gemakkelijker zullen aanslaan op hun nieuwe plek.

Breng na een ingrijpende snoeibeurt of verjongingssnoei aan de voet van de hele haag ook een flink laag compost of goede tuinaarde aan en spit deze licht in. Geef de gesnoeide haag tijdens het uitlopen ook regelmatig water. Dit alles bevordert dat de haag zich goed kan herstellen.

Telefonisch advies Ma. t/m Vrij. 08.30 - 21.30 en Za. van 09.00 tot 14.00 uur

Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Weergave: Lijst Rooster
 • Carpinus betulus 40-60 cm
  Zoals de naam al duidelijk maakt, is de haagbeuk, de Carpinus betulus, in tuinen vooral bekend als haagplant. Hij kan op beschutte plekken een deel van zijn blad vrij lang vasthouden. Hierdoor heeft u in de winter een gedeeltelijk dichte, maar toch bladverliezende haag die meestal voldoende privacy ..
  Excl. BTW: €0,42 €0,46
 • Fagus sylvatica 40-60 cm
  De Fagus sylvatica wordt veel gebruikt voor het maken van een heg en zijn onze meest verkochte haagplanten. Het blad van de beuk loopt meestal eind april/begin mei uit. De herfstkleur van gewone beuk is oranje. In de winter blijven de meeste verdorde blaadjes aan de takken hangen om pas volgend jaar..
  Excl. BTW: €0,66 €0,72
 • Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 40-60 cm UITVERKOCHT
  De Rode beukhaag, Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, is grotendeels hetzelfde als de groene versie, de Fagus sylvatica. De kleur van het blad is het grote verschil. De Rode beukhaag heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een prachtige, donkerrode bladkleur. Naast solitaire plant is de rode beuk zeer g..
  Excl. BTW: €1,13 €1,23
 • Carpinus betulus 60-80 cm
  De haagbeuk, de Carpinus betulus, is een haagplant met een mooi lichtgroen blad. Hij kan een deel van zijn blad vrij lang vasthouden wanneer de haag in op een beschutte plaats staat. In de winter geniet u daardoor van een gedeeltelijk dichte, maar toch bladverliezende haag. Deze haag biedt meestal v..
  Excl. BTW: €0,57 €0,62
 • Fagus sylvatica 60-80 cm
  Vaak denken we bij de beuk, de Fagus sylvatica, aan hoge bomen. Toch zijn beukenhagen heel gewoon. We zien de beuk in veel tuinen, maar ook veel in het openbaar groen. De beukenhaag heeft veel goede eigenschappen. Omdat beuken inheems zijn in ons klimaat, groeien ze prima zonder veel extra verzorgin..
  Excl. BTW: €1,08 €1,18
 • Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 60-80 cm UITVERKOCHT
  De Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, de Rode beukhaag, is grotendeels hetzelfde als de groene beukhaag, de Fagus sylvatica. Het verschil zit hem in de kleur van het blad. De Rode beukhaag heeft een prachtige, donkerrode bladkleur met een luxe uitstraling. De rode beukhaag is zeer geschikt om een haag ..
  Excl. BTW: €1,79 €1,95
 • Carpinus betulus 80-100 cm
  Een haagbeuk, de Carpinus betulus, is een geschikte haagplant omdat de plant niet zo vaak gesnoeid moet worden. Zoals veel langzaam groeiende haagplanten is de Carpinus betulus heel geschikt voor vormsnoei: met de juiste oefening kunt u deze plant in mooie vormen knippen. Wel verliest de Carpinus be..
  Excl. BTW: €0,80 €0,87
 • Fagus sylvatica 80-100 cm
  Vaak denken we bij de beuk, de Fagus sylvatica, aan hoge bomen. We zien de beukenhaag in veel tuinen, maar ook in het openbaar groen zien we ze veel. De beukenhaag heeft veel goede eigenschappen. Ze groeien prima zonder veel extra verzorging omdat beuken inheems zijn in ons klimaat. Bij beukenhagen ..
  Excl. BTW: €1,42 €1,54
 • Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 80-100 cm UITVERKOCHT
  De Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, wordt ook wel de Rode beukhaag genoemd. Door de donkerrode bladeren die aan deze beukhaag zitten heeft hij een erg luxe uitstraling. Met deze plant is een zeer mooie haag te creeëren. Op deze manier kunt u een mooie, rode afscheiding van uw tuin maken. Doordat de k..
  Excl. BTW: €2,36 €2,57