Fagus sylvatica beukhaag

De beukhaag (Fagus sylvatica) behoudt in de winter z'n blad in tegenstelling tot de haagbeuk (Carpinus betulus). Het bald van de beukhaag verkleurt in de herfst naar tabaksbruin. De bladeren vallen pas vanaf begin april af. Op dat moment zijn de nieuwe bruine en spitse knoppen al zichtbaar. Het duurt dan ook niet lang meer voor de nieuwe bladeren uitkomen. In een korte periode is de beukhaag weer voorzien van frisse groene bladeren. Het grote voordeel van een beukhaag is dat de haag in de zomer en de winter dicht is. Zo bent u het hele jaar door voorzien van privacy.

Telefonisch advies ma. t/m vrij. 07.00 - 21.30 en za. van 07.00 tot 18.00 uur

Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Weergave: Lijst Rooster
 • Aanplantgrond beuken - 70 liter
  70 liter aanplantgrond, speciaal voor gebruik bij het planten van een beukenhaag. ..
  Excl. BTW: €8,22 €9,95
 • Fagus sylvatica 40-60 cm vanaf november leverbaar
  De Fagus sylvatica wordt veel gebruikt voor het maken van een heg en zijn onze meest verkochte haagplanten. Het blad van de beuk loopt meestal eind april/begin mei uit. De herfstkleur van gewone beuk is oranje. In de winter blijven de meeste verdorde blaadjes aan de takken hangen om pas volgend jaar..
  Excl. BTW: €0,78 €0,85
 • Fagus sylvatica 60-80 cm vanaf november leverbaar
  Vaak denken we bij de beuk, de Fagus sylvatica, aan hoge bomen. Toch zijn beukenhagen heel gewoon. We zien de beuk in veel tuinen, maar ook veel in het openbaar groen. De beukenhaag heeft veel goede eigenschappen. Omdat beuken inheems zijn in ons klimaat, groeien ze prima zonder veel extra verzorgin..
  Excl. BTW: €1,15 €1,25
 • Fagus sylvatica 80-100 cm vanaf november leverbaar
  Vaak denken we bij de beuk, de Fagus sylvatica, aan hoge bomen. We zien de beukenhaag in veel tuinen, maar ook in het openbaar groen zien we ze veel. De beukenhaag heeft veel goede eigenschappen. Ze groeien prima zonder veel extra verzorging omdat beuken inheems zijn in ons klimaat. Bij beukenhagen ..
  Excl. BTW: €1,61 €1,75
 • Fagus sylvatica 100-125 cm vanaf november leverbaar
  Met de Fagus sylvatica wordt de gewone beuk bedoeld, in het Nederlands "Bosbeuk". In het bos groeit de Fagus sylvatica in de hoogte en worden het grote bomen. Het is ook mogelijk de beuk te laten groeien als struik. Dan vormt de beuk een mooie heg met dichte vertakkingen. Een heg van Fagus sylvatica..
  Excl. BTW: €2,29 €2,50
 • Fagus sylvatica 125-150 cm vanaf november leverbaar
  De Fagus sylvatica is een mooie plant die als een mooie heg met dichte vertakkingen geplant kan worden. Een heg van Fagus sylvatica zal in de winter niet kaal zijn, hij behoud zijn blad. Wel zal hij van kleur veranderen, maar deze heg is dus wel het hele jaar door mooi dicht. Eigenschappen van de..
  Excl. BTW: €3,90 €4,25
 • Fagus sylvatica 150-175 cm vanaf november leverbaar
  De Fagus sylvatica is de algemeen bekende beuk en wordt ook wel gewone beuk genoemd. De Fagus sylvatica wordt veel gebruikt als haag. Het mooie groene blad van de zomer verkleurt in de herfst prachtig geel of oranje. De hele winter blijft het blad aan de takken. Wanneer de beuk in een haag geknipt i..
  Excl. BTW: €6,38 €6,95
 • Fagus sylvatica 175-200 cm vanaf november leverbaar
  De Fagus sylvatica is de algemeen bekende beuk en wordt ook wel gewone beuk genoemd. De Fagus sylvatica wordt veel gebruikt als haag. Het mooie groene blad van de zomer verkleurt in de herfst prachtig geel of oranje. De hele winter blijft het blad aan de takken. Wanneer de beuk in een haag geknipt i..
  Excl. BTW: €5,61 €6,12

Eigenschappen van de Fagus sylvatica beukhaag

 • Blad: Groen, bladhoudend
 • Winterhardheid: Volkomen
 • Grondsoort: Voorkeur voor kalkhoudende grond
 • Vochtigheid: Matig vochtig
 • Licht: Zon, geen felle zon op de bast

Het snoeien van de beukenhaag

Een beukenhaag wordt doorgaans twee keer per jaar gesnoeit. Het jonge blad, dat voor het snoeien verborgen heeft gezeten onder andere bladen, kunnen door felle zonneschijn verbrandingsverschijnselen gaan vertonen. Hier is in principe niets tegen te doen. In de loop van de zomer groeien weer nieuwe bladen aan de haag en wordt het probleem vanzelf opgelost.