Fagus sylvatica 40-60 cm vanaf november leverbaar

Model: 40-60 cm
Beschikbaarheid:
Niet leverbaar in deze periode
Aanplant Seizoen: Leverbaar vanaf November t/m half April
Aantal per meter: 5
Bladhoudend: Ja
Snoeien: Minimaal 1 keer per jaar in Juni
Aantal per pallet: 500 beukhaag
Prijs: €0,85 Excl. BTW: €0,78
Bestellen
Het minimum te bestellen aantal is 5
Omschrijving

De Fagus sylvatica wordt veel gebruikt voor het maken van een heg en zijn onze meest verkochte haagplanten. Het blad van de beuk loopt meestal eind april/begin mei uit. De herfstkleur van gewone beuk is oranje. In de winter blijven de meeste verdorde blaadjes aan de takken hangen om pas volgend jaar af te vallen. De nieuwe bladeren zullen dan snel weer groeien. Een beukenhaag verdraagt schaduw. Een beukenhaag slaat beter aan als er bij het planten een laagje beukengrond aangebracht wordt. De beuk leeft namelijk samen met een schimmel die zich de beukengrond bevindt.

Eigenschappen van de Fagus sylvatica 40-60 cm

  • Blad: Groen, bladhoudend
  • Minimaal 1x verpoot
  • Winterhardheid: Volkomen
  • Grondsoort: Voorkeur voor kalkhoudende grond
  • Vochtigheid: Matig vochtig
  • Licht: Zon, geen felle zon op de bast

De Fagus sylvatica ouderhouden

Het is verstandig om eerst de zijkanten van de Fagus sylvatica te snoeien en daarna pas de bovenkant. Verwijder zoveel mogelijk de afgeknipte takken van de bovenkant zodat de haag er netjes uit blijft zien. Snoei de haag zo dat de haagvoet iets breder blijft dan de bovenkant van de haag wat een fraaier beeld oplevert. Door regelmatig de haagvoet te schoffelen zal de haagvoet onkruidvrij blijven.

Let op
Er is een verschil tussen haagbeuken en beukenhagen. Haagbeuken zijn mooie groene haagplanten die in de winter hun blad verliezen. De beukenhaag weet zijn blad meestal vast te houden tot er nieuwe komen. Houdt u hier rekening mee wanneer u een bestelling bij ons plaatst.

Beoordelingen (0)

BeoordeelNote: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed

Bekijk ook...