Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 80-100 cm vanaf november leverbaar

Model: 'Atropurpurea' 80-100 cm
Beschikbaarheid:
Niet leverbaar in deze periode
Aanplant Seizoen: Leverbaar vanaf November t/m half April
Aantal per meter: 5
Bladhoudend: Ja
Snoeien: Minimaal 1 keer per jaar in Juni
Aantal per pallet: 500 beukhaag
Prijs: €3,25 Excl. BTW: €2,98
Bestellen
Het minimum te bestellen aantal is 5
Omschrijving

De Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, wordt ook wel de Rode beukhaag genoemd. Door de donkerrode bladeren die aan deze beukhaag zitten heeft hij een erg luxe uitstraling. Met deze plant is een zeer mooie haag te creeëren. Op deze manier kunt u een mooie, rode afscheiding van uw tuin maken. Doordat de kleur van de beukhaag anders dan anders is zal deze haag opvallen. Tevens zorgt deze voor afwisseling van kleur in de tuin en de omgeving. Ook in de winter blijft uw haag mooi dicht en zorgt deze voor privacy. Dit komt omdat de beukhaag bladhoudend is. Wel worden de rode bladeren in het najaar tabaksbruin. Deze blijven aan de beuk hangen totdat er in het voorjaar weer nieuwe knoppen beginnen te groeien.

Eigenschappen van de Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 80-100 cm

  • Blad: Rood, bladhoudend
  • Minimaal 1x verpoot
  • Winterhardheid: Volkomen
  • Grondsoort: Voorkeur voor kalkhoudende grond
  • Vochtigheid: Matig vochtig
  • Licht: Geen voorkeur zolang de stam maar niet wordt beschenen

Het onderhoud van de Fagus sylvatica 'Atropurpurea'

Deze haag is goed bestand tegen wind. Snoei de beukhaag minimaal een keer peer jaar. Het beste kan dit gebeuren rond de langste dag. Om te zorgen dat de haag genoeg voeding krijgt moet u de grond bemesten met haagmest. Ook kunt u een bodemverbeteraar voorzien van mycorrhiza, bijvoorbeeld Vivimus van het merk DCM toevoegen aan de grond.

Let op
Er is een verschil tussen haagbeuken en beukenhagen. Haagbeuken zijn mooie groene haagplanten die in de winter hun blad verliezen. De beukenhaag weet zijn blad meestal vast te houden tot er nieuwe komen. Houdt u hier rekening mee wanneer u een bestelling bij ons plaatst.

Beoordelingen (0)

BeoordeelNote: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed

Bekijk ook...