Aankoopadvies beukenhaag

Binnen ons bedrijf geldt de vuistregel dat er voor 01 november en na 30 april geen beuk uit de grond gaat. Waarom niet? Een beuk moet in rust zijn zodra deze uit de grond wordt gehaald en op transport gaat naar zijn nieuwe eigenaar/ondergrond. Is het blad van de beuk nog te groen of rood dan is de plant nog niet in rust. Het dan toch uit de grond halen en verkopen van de beuk vergroot de kans op verdroging van de takken en wortels.

Alle beuken minimaal 1 keer verplant

Al onze beuken zijn minimaal 2 jaar oud en minimaal 1 keer verplant. Het verplanten van de beuk doen wij omdat dit het wortelgestel van de beuk ten goede komt en u een veel vertaktere beuk (zwaardere kwaliteit beuk) krijgt. Geen breinaalden dus die onderaan weinig tot geen vertakkingen hebben waardoor u kale plekken in uw haag krijgt.

Wees geduldig met uw aankoop het is uw geld

Geduld is een schone zaak en dit geldt natuurlijk ook voor natuurproducten zoals haagplanten. Wij staan garant voor kwaliteit. Niet alleen als de beuk bij ons op het land staat maar ook als de beuk bij u in de tuin staat. Wij beseffen ons dat we hierdoor omzet mislopen ten opzichte van beuken leveranciers die al wel voor 01 november leveren. Wij vinden het echter erg onverstandig om te vroeg in het seizoen te gaan leveren. Vanaf 01 november zijn onze beuken eenvoudig online te bestellen en zeer snel leverbaar.

Ga voor kwaliteit want vaak is goedkoop duurkoop

U koopt een beukenhaag niet voor 1 jaar maar voor vele jaren. Leveranciers die al beuken verkopen in September of Oktober of nog in Mei kunnen deze vaak goedkoper aanbieden. Ze hebben immers extra verkoopmaanden per seizoen dus kunnen hierdoor meer omzet genereren. U heeft er helemaal niks aan om te vroeg of te laat in het seizoen beuken te kopen als hiervan vervolgens een gedeelte niet aanslaat. Dit brengt allemaal onnodig extra werk met zich mee en extra kosten. Het is negatieve energie want u verheugt zich op een mooie dichte groene of rode haag en dan zitten er ineens allerlei kale plekken tussen. Dit ziet er lelijk uit en met het te vroeg of te laat in het seizoen aankopen/aanplanten van beuken wordt dit risico aanzienlijk vergroot.

Heeft u vragen neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

Er zijn geen producten in deze categorie.