Carpinus betulus haagbeuk

De haagbeuk (Carpinus betulus) is in Europa een imheemse plant. Aan de vorm van het blad en de gladde en grijze bast wordt er vaak gedacht dat het om een beuk gaat. Dit is echter niet zo. De haagbeuk hoort namelijk bij dezelfde familie als de berk en de hazelaar. De plant is solitair erg mooi, maar wordt vaak gebruikt als een haag als afscheiding van uw erf. Wanneer de haagbeuk regelmatig wordt gesnoeid kan er geen dikke stam ontstaan omdat er geen kroon kan ontwikkelen. Het blad van de haagbeuk is in het voorjaar frisgroen. In de herfst wordt het blad geel en zal bij de eerste vorst al zijn bladeren laten vallen. In de winter is de haagbeuk nagenoeg kaal.

Telefonisch advies ma. t/m vrij. 07.00 - 21.30 en za. van 07.00 tot 18.00 uur

Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Weergave: Lijst Rooster
 • Carpinus betulus 40-60 cm vanaf november leverbaar
  Zoals de naam al duidelijk maakt, is de haagbeuk, de Carpinus betulus, in tuinen vooral bekend als haagplant. Hij kan op beschutte plekken een deel van zijn blad vrij lang vasthouden. Hierdoor heeft u in de winter een gedeeltelijk dichte, maar toch bladverliezende haag die meestal voldoende privacy ..
  Excl. BTW: €0,73 €0,80
 • Aanplantgrond beuken - 70 liter
  70 liter aanplantgrond, speciaal voor gebruik bij het planten van een beukenhaag. ..
  Excl. BTW: €8,22 €9,95
 • Carpinus betulus 60-80 cm vanaf november leverbaar
  De haagbeuk, de Carpinus betulus, is een haagplant met een mooi lichtgroen blad. Hij kan een deel van zijn blad vrij lang vasthouden wanneer de haag in op een beschutte plaats staat. In de winter geniet u daardoor van een gedeeltelijk dichte, maar toch bladverliezende haag. Deze haag biedt meestal v..
  Excl. BTW: €1,06 €1,15
 • Carpinus betulus 80-100 cm vanaf november leverbaar
  Een haagbeuk, de Carpinus betulus, is een geschikte haagplant omdat de plant niet zo vaak gesnoeid moet worden. Zoals veel langzaam groeiende haagplanten is de Carpinus betulus heel geschikt voor vormsnoei: met de juiste oefening kunt u deze plant in mooie vormen knippen. Wel verliest de Carpinus be..
  Excl. BTW: €1,51 €1,65
 • Carpinus betulus 100-125 cm vanaf november leverbaar
  Carpinus betulus is een prachtige haagplant met lichtgroene bladeren en die goed groeit in ons klimaat. De haagbeuk kan vocht prima verdragen. Deze plant is bijzonder geschikt voor een kalkrijke bodem. De haagbeuk houdt van voedselrijke grond. Een heg plant u het beste in het najaar of zelfs de wint..
  Excl. BTW: €2,06 €2,25
 • Carpinus betulus 125-150 cm vanaf november leverbaar
  Carpinus betulus ook wel Haagbeuk genoemd, draagt helder groen blad dat in de herfst zal veranderen naar een mooie gele kleur. In de winter ziet haagbeuk er kaal uit, want 's winters verliest de Carpinus betulus zijn blad. Begin april krijgt de Carpinus betulus weer jong en groen blad. Een haagbeuk ..
  Excl. BTW: €2,89 €3,15
 • Carpinus betulus 150-175 cm vanaf november leverbaar
  Carpinus betulus, welke ook wel Haagbeuk wordt genoemd, draagt een heldere kleur groen blad dat in de herfst zal veranderen naar een gele kleur. In de winter is de haagbeuk kaal, want 's winters verliest de Carpinus betulus zijn blad. Begin april krijgt de Carpinus betulus weer nieuw en groen blad. ..
  Excl. BTW: €3,35 €3,65

Eigenschappen van de Carpinus betulus:

 • Blad: Groen, bladverliezend
 • Minimaal 1x verpoot
 • Winterhardheid: Goed
 • Grondsoort: Voedselrijke niet te droge grond
 • Vochtigheid: Matig vochtig
 • Licht: Volle zon tot lichte schaduw

Het snoeien van de Carpinus betulus haagbeuk

De beukenhaag moet twee keer per jaar worden gesnoeid. De eerste keer in het voorjaar voor de langste dag van het jaar en de tweede keer mag in het najaar, net voor de winter. Zo krijg en houd je een mooie volle beukenhaag. De eenvoudigste manier om een beukenhaag te snoeien is om eerst de zijkanten van onder naar boven te snoeien en daarna pas de bovenkant. Anders zouden de afgevallen takken kunnen blijven steken in de zijkant van de beukhaag. Hierdoor is het moeilijker om de haag recht te snoeien.