Beukenhaag planten

Een nieuwe beukenhaag planten is erg simpel en kunt u dus gemakkelijk zelf doen. Hark eerst de oppervlakte van uw grond waar u de beukenhaag gaat aanplanten. Hark bijvoorbeeld boomschors weg. Het verottingsproces van boomschors trekt namelijk de stikstof uit de grond. Planten hebben stikstof nodig, is er een tekort aan stikstof dan groeien uw planten niet goed.

Graaf een sleuf van ongeveer 30 cm breed over de totale lengte waar u uw beukenhaag gaat planten. Maak de plantsleuf net zo diep als dat de wortels lang zijn. Meng vervolgens aanplantbemesting speciaal voor uw beukenhaag losjes door de ondergrond. Gebruik bij het aanplanten van uw beukenhaag een bodemverbeteraar, bijvoorbeeld Vivimus. Hierin is een schimmel (mycorrhiza) verwerkt. Deze goede schimmel beschermd de beuken tegen slechte schimmels die mogelijk in de grond zitten. Dit draagt bij aan een gezonde groei van uw haag. Dit zal er tevens zorgen dat de jonge beukenplanten gemakkelijker zullen aanslaan op hun nieuwe plek.

Meer tips voor het aanplanten van uw beukenhaag

U bent nu toe aan het aanplanten van uw beukenhaag. Houdt een afstand aan van rond de 20-30 centimeter (afhankelijk van de hoogte van uw aangekochte haag)  tussen de beuken tijdens het planten. Tip: Plant de meest volle planten op de hoeken van uw beukenhaag. Wanneer u erg veel beuken in 1 keer gaat planten na een warme dag is het af en toe nathouden van de wortels aan te bevelen.

Vervolgens de grond rondom de wortels en uw beuk verder aanvullen en aandrukken waarbij u de planten goed rechtop houdt. Plaats geen paaltje bij het aanplanten van uw haag, hierdoor wordt de wortelontwikkeling van uw beukenhaag namelijk minder gestimuleerd.

Wat veel mensen vergeten maar wat u zeker moet doen is na het planten het bijtoppen van de haag. Knip met een goede heggenschaar de bovenste topjes van uw beukenhaag af. Dit zorgt ervoor dat de wortelgroei van u nieuwe beukenhaag in de breedte gestimuleerd wordt. Ook de zijkanten mag u lichtjes snoeien.

Telefonisch advies Ma. t/m Vrij. 08.30 - 21.30 en Za. van 09.00 tot 14.00 uur

Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Weergave: Lijst Rooster
 • Carpinus betulus 40-60 cm vanaf november leverbaar
  Zoals de naam al duidelijk maakt, is de haagbeuk, de Carpinus betulus, in tuinen vooral bekend als haagplant. Hij kan op beschutte plekken een deel van zijn blad vrij lang vasthouden. Hierdoor heeft u in de winter een gedeeltelijk dichte, maar toch bladverliezende haag die meestal voldoende privacy ..
  Excl. BTW: €0,73 €0,80
 • Fagus sylvatica 40-60 cm vanaf november leverbaar
  De Fagus sylvatica wordt veel gebruikt voor het maken van een heg en zijn onze meest verkochte haagplanten. Het blad van de beuk loopt meestal eind april/begin mei uit. De herfstkleur van gewone beuk is oranje. In de winter blijven de meeste verdorde blaadjes aan de takken hangen om pas volgend jaar..
  Excl. BTW: €0,78 €0,85
 • Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 40-60 cm vanaf november leverbaar
  De Rode beukhaag, Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, is grotendeels hetzelfde als de groene versie, de Fagus sylvatica. De kleur van het blad is het grote verschil. De Rode beukhaag heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een prachtige, donkerrode bladkleur. Naast solitaire plant is de rode beuk zeer g..
  Excl. BTW: €1,61 €1,75
 • Carpinus betulus 60-80 cm vanaf november leverbaar
  De haagbeuk, de Carpinus betulus, is een haagplant met een mooi lichtgroen blad. Hij kan een deel van zijn blad vrij lang vasthouden wanneer de haag in op een beschutte plaats staat. In de winter geniet u daardoor van een gedeeltelijk dichte, maar toch bladverliezende haag. Deze haag biedt meestal v..
  Excl. BTW: €1,06 €1,15
 • Fagus sylvatica 60-80 cm vanaf november leverbaar
  Vaak denken we bij de beuk, de Fagus sylvatica, aan hoge bomen. Toch zijn beukenhagen heel gewoon. We zien de beuk in veel tuinen, maar ook veel in het openbaar groen. De beukenhaag heeft veel goede eigenschappen. Omdat beuken inheems zijn in ons klimaat, groeien ze prima zonder veel extra verzorgin..
  Excl. BTW: €1,15 €1,25
 • Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 60-80 cm vanaf november leverbaar
  De Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, de Rode beukhaag, is grotendeels hetzelfde als de groene beukhaag, de Fagus sylvatica. Het verschil zit hem in de kleur van het blad. De Rode beukhaag heeft een prachtige, donkerrode bladkleur met een luxe uitstraling. De rode beukhaag is zeer geschikt om een haag ..
  Excl. BTW: €2,16 €2,35
 • Carpinus betulus 80-100 cm vanaf november leverbaar
  Een haagbeuk, de Carpinus betulus, is een geschikte haagplant omdat de plant niet zo vaak gesnoeid moet worden. Zoals veel langzaam groeiende haagplanten is de Carpinus betulus heel geschikt voor vormsnoei: met de juiste oefening kunt u deze plant in mooie vormen knippen. Wel verliest de Carpinus be..
  Excl. BTW: €1,51 €1,65
 • Fagus sylvatica 80-100 cm vanaf november leverbaar
  Vaak denken we bij de beuk, de Fagus sylvatica, aan hoge bomen. We zien de beukenhaag in veel tuinen, maar ook in het openbaar groen zien we ze veel. De beukenhaag heeft veel goede eigenschappen. Ze groeien prima zonder veel extra verzorging omdat beuken inheems zijn in ons klimaat. Bij beukenhagen ..
  Excl. BTW: €1,61 €1,75
 • Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 80-100 cm vanaf november leverbaar
  De Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, wordt ook wel de Rode beukhaag genoemd. Door de donkerrode bladeren die aan deze beukhaag zitten heeft hij een erg luxe uitstraling. Met deze plant is een zeer mooie haag te creeëren. Op deze manier kunt u een mooie, rode afscheiding van uw tuin maken. Doordat de k..
  Excl. BTW: €2,98 €3,25