Beukenhaag snoeien

De zomersnoei, jonge scheuten scherend van de haag
Het scheren van de haag, kunt u tijdens de zomermaanden doen bij voorkeur op de langste dag van het jaar. Snoei de beukenhaag niet in de volle zon, dit kan verbranding veroorzaken van de afgeknipte blaadjes. De bovenkant van de haag snoeit u pas als ie de juiste hoogte heeft bereikt. De bovenkant (zijkant) van de haag knipt u altijd iets smaller als de onderkant zodat de onderkant voldoende licht krijgt. Doet u dit niet, dan groeit de haag aan de onderkant minder goed.

Voor het snoeien van de bovenkant is het raadzaam dat u de afgeknipte stukken er afhaalt. Alle takjes (afval) worden anders met een week bruin wat er niet mooi uitziet.

Snoeit u nou per ongeluk uw beukenhaag verkeerd, wees gerust, een beukenhaag groeit erg snel. Gemiddeld zo'n 40 tot 50 centimeter per jaar.

Wat gebeurt er na het snoeien van uw beukenhaag?

Na het snoeien van de beukenhaag kan deze wat lichter worden van kleur. Dat is een klein beetje zonnebrand. U moet zich voorstellen dat het oude blad aan de buitenkant wat sterk van structuur is en mooi in kleur, beschermd het jonge blad dat eronder zit. Daar komt ineens het zonlicht op en als dat net even te sterk is zal het jonge blad wat verkleuren.

Geen zorgen, na een week of 2-3 is het weer helemaal netjes.

Wilt u de haag drastisch aanpakken omdat u hem een stuk smaller wilt maken. Dat doet u in de winter, nooit in de zomer. Breng na zo'n ingrijpende snoeibeurt of verjongingssnoei aan de voet van de hele haag ook een flinke laag compost of goede tuinaarde aan en spit deze licht in. Geef de gesnoeide haag tijdens het uitlopen ook regelmatig water. Dit alles bevordert dat de haag zich goed kan herstellen.

Telefonisch advies Ma. t/m Vrij. 08.30 - 21.30 en Za. van 09.00 tot 14.00 uur

Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Weergave: Lijst Rooster
 • Carpinus betulus 40-60 cm vanaf november leverbaar
  Zoals de naam al duidelijk maakt, is de haagbeuk, de Carpinus betulus, in tuinen vooral bekend als haagplant. Hij kan op beschutte plekken een deel van zijn blad vrij lang vasthouden. Hierdoor heeft u in de winter een gedeeltelijk dichte, maar toch bladverliezende haag die meestal voldoende privacy ..
  Excl. BTW: €0,73 €0,80
 • Fagus sylvatica 40-60 cm vanaf november leverbaar
  De Fagus sylvatica wordt veel gebruikt voor het maken van een heg en zijn onze meest verkochte haagplanten. Het blad van de beuk loopt meestal eind april/begin mei uit. De herfstkleur van gewone beuk is oranje. In de winter blijven de meeste verdorde blaadjes aan de takken hangen om pas volgend jaar..
  Excl. BTW: €0,78 €0,85
 • Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 40-60 cm vanaf november leverbaar
  De Rode beukhaag, Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, is grotendeels hetzelfde als de groene versie, de Fagus sylvatica. De kleur van het blad is het grote verschil. De Rode beukhaag heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een prachtige, donkerrode bladkleur. Naast solitaire plant is de rode beuk zeer g..
  Excl. BTW: €1,61 €1,75
 • Carpinus betulus 60-80 cm vanaf november leverbaar
  De haagbeuk, de Carpinus betulus, is een haagplant met een mooi lichtgroen blad. Hij kan een deel van zijn blad vrij lang vasthouden wanneer de haag in op een beschutte plaats staat. In de winter geniet u daardoor van een gedeeltelijk dichte, maar toch bladverliezende haag. Deze haag biedt meestal v..
  Excl. BTW: €1,06 €1,15
 • Fagus sylvatica 60-80 cm vanaf november leverbaar
  Vaak denken we bij de beuk, de Fagus sylvatica, aan hoge bomen. Toch zijn beukenhagen heel gewoon. We zien de beuk in veel tuinen, maar ook veel in het openbaar groen. De beukenhaag heeft veel goede eigenschappen. Omdat beuken inheems zijn in ons klimaat, groeien ze prima zonder veel extra verzorgin..
  Excl. BTW: €1,15 €1,25
 • Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 60-80 cm vanaf november leverbaar
  De Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, de Rode beukhaag, is grotendeels hetzelfde als de groene beukhaag, de Fagus sylvatica. Het verschil zit hem in de kleur van het blad. De Rode beukhaag heeft een prachtige, donkerrode bladkleur met een luxe uitstraling. De rode beukhaag is zeer geschikt om een haag ..
  Excl. BTW: €2,16 €2,35
 • Carpinus betulus 80-100 cm vanaf november leverbaar
  Een haagbeuk, de Carpinus betulus, is een geschikte haagplant omdat de plant niet zo vaak gesnoeid moet worden. Zoals veel langzaam groeiende haagplanten is de Carpinus betulus heel geschikt voor vormsnoei: met de juiste oefening kunt u deze plant in mooie vormen knippen. Wel verliest de Carpinus be..
  Excl. BTW: €1,51 €1,65
 • Fagus sylvatica 80-100 cm vanaf november leverbaar
  Vaak denken we bij de beuk, de Fagus sylvatica, aan hoge bomen. We zien de beukenhaag in veel tuinen, maar ook in het openbaar groen zien we ze veel. De beukenhaag heeft veel goede eigenschappen. Ze groeien prima zonder veel extra verzorging omdat beuken inheems zijn in ons klimaat. Bij beukenhagen ..
  Excl. BTW: €1,61 €1,75
 • Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 80-100 cm vanaf november leverbaar
  De Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, wordt ook wel de Rode beukhaag genoemd. Door de donkerrode bladeren die aan deze beukhaag zitten heeft hij een erg luxe uitstraling. Met deze plant is een zeer mooie haag te creeëren. Op deze manier kunt u een mooie, rode afscheiding van uw tuin maken. Doordat de k..
  Excl. BTW: €2,98 €3,25