Fagus sylvatica 100-125 cm vanaf november leverbaar

Model: 100-125 cm
Beschikbaarheid:
Niet leverbaar in deze periode
Aanplant Seizoen: Leverbaar vanaf November t/m half April
Aantal per meter: 5
Bladhoudend: Ja
Snoeien: Minimaal 1 keer per jaar in Juni
Aantal per pallet: 500 beukhaag
Prijs: €2,50 Excl. BTW: €2,29
Bestellen
Het minimum te bestellen aantal is 5
Omschrijving

Met de Fagus sylvatica wordt de gewone beuk bedoeld, in het Nederlands "Bosbeuk". In het bos groeit de Fagus sylvatica in de hoogte en worden het grote bomen. Het is ook mogelijk de beuk te laten groeien als struik. Dan vormt de beuk een mooie heg met dichte vertakkingen. Een heg van Fagus sylvatica verliest in de winter geen bladeren. Wel zal hij van kleur veranderen, maar is dus wel het hele jaar door mooi dicht.

Eigenschappen van de Fagus sylvatica 100-125 cm

  • Blad: Groen, bladhoudend
  • Minimaal 1x verpoot
  • Winterhardheid: Volkomen
  • Grondsoort: Voorkeur voor kalkhoudende grond
  • Vochtigheid: Matig vochtig
  • Licht: Zon, geen felle zon op de bast

De Fagus sylvatica ouderhouden

De Fagus sylvatica houdt van kalk in de grond. Het is belangrijk dat de grond waarin de beukhaag staat nooit helemaal uitdroogt. De standplaats is bij voorkeur in de zon maar de bast mag niet direct worden beschenen. Wanneer de beukhaag gesnoeid wordt dien je dit aan te passen aan de toepassing in je tuin. Een haag moet minimaal een maal per jaar geknipt worden in juni, rond de langste dag. De grond onder de haag moet elk voorjaar worden bemest zodat de oppervlakkige wortels onder de haag goed voedsel kunnen opnemen. De grond moet tegen uitdrogen en intensieve betreding beschermd worden.

Let op
Er is een verschil tussen haagbeuken en beukenhagen. Haagbeuken zijn mooie groene haagplanten die in de winter hun blad verliezen. De beukenhaag weet zijn blad meestal vast te houden tot er nieuwe komen. Houdt u hier rekening mee wanneer u een bestelling bij ons plaatst.

Beoordelingen (0)

BeoordeelNote: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed

Bekijk ook...