Fagus sylvatica 175-200 cm vanaf november leverbaar

Model: 175-200 cm UITVERKOCHT
Beschikbaarheid:
Niet leverbaar in deze periode
Bladhoudend: Ja
Benodigd per meter: 4
Prijs: €6,12 Excl. BTW: €5,61
Bestellen
Het minimum te bestellen aantal is 4
Omschrijving

De Fagus sylvatica is de algemeen bekende beuk en wordt ook wel gewone beuk genoemd. De Fagus sylvatica wordt veel gebruikt als haag. Het mooie groene blad van de zomer verkleurt in de herfst prachtig geel of oranje. De hele winter blijft het blad aan de takken. Wanneer de beuk in een haag geknipt is, blijft de privacy van de tuin in stand.

Eigenschappen van de Fagus sylvatica 175-200 cm

  • Blad: Groen, bladhoudend
  • Minimaal 1x verpoot
  • Winterhardheid: Volkomen
  • Grondsoort: Voorkeur voor kalkhoudende grond
  • Vochtigheid: Matig vochtig
  • Licht: Zon, geen felle zon op de bast

De Fagus sylvatica ouderhouden

De Fagus sylvatica houdt van grond met veel kalk. De grond waar de beukhaag in staat mag nooit uitdrogen. De beukhaag moet bij voorkeur in de zon worden gezet. De bast mag niet direct worden beschenen door de felle zon. De beukhaag moet minimaal een keer per jaar gesnoeid worden. Dit dient rond de langste dag te gebeuren. De grond onder de haag moet elk voorjaar worden bemest zodat de oppervlakkige wortels onder de haag het voedsel goed kunnen opnemen. De grond onder de haag mag niet uitdrogen en niet intensief worden betreden.

Let op
Er is een verschil tussen haagbeuken en beukenhagen. Haagbeuken zijn mooie groene haagplanten die in de winter hun blad verliezen. De beukenhaag weet zijn blad meestal vast te houden tot er nieuwe komen. Houdt u hier rekening mee wanneer u een bestelling bij ons plaatst.

Beoordelingen (0)

BeoordeelNote: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed

Bekijk ook...