Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 150-175 cm vanaf november leverbaar

Model: 'Atropurpurea' 150-175 cm
Beschikbaarheid:
Niet leverbaar in deze periode
Aanplant Seizoen: Leverbaar vanaf November t/m half April
Aantal per meter: 4
Bladhoudend: Ja
Snoeien: Minimaal 1 keer per jaar in Juni
Aantal per pallet: 250 beukhaag
Prijs: €8,95 Excl. BTW: €8,21
Bestellen
Het minimum te bestellen aantal is 4
Omschrijving

De Rode beukhaag, Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, is grotendeels hetzelfde als de groene versie, de Fagus sylvatica. De kleur van het blad is het grote verschil. De Rode beukhaag heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een prachtige, donkerrode bladkleur. Net als bij de groene beukhaag blijven de dorre bladeren in de winter aan de haag zitten. In het najaar worden de bladeren van de rode beukhaag tabaksbruin, maar blijven wel aan de beukhaag hangen. De Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’ is een schitterende haagplant met een zeer luxe uitstraling!

Eigenschappen van de Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 150-175 cm

  • Blad: Rood, bladhoudend
  • Minimaal 1x verpoot
  • Winterhardheid: Volkomen
  • Grondsoort: Voorkeur voor kalkhoudende grond
  • Vochtigheid: Matig vochtig
  • Licht: Geen voorkeur zolang de stam maar niet wordt beschenen

Fagus sylvatica 'Atropurpurea' onderhouden

Het is belangrijk om de rode beukhaag regelmatig te snoeien. Hierdoor wordt er een dichte haag gecreëerd. Deze haag is goed bestand tegen wind. Snoei de beukhaag minimaal een keer peer jaar rond de langste dag. Het is verstandig om eerst de zijkanten van de haag te snoeien en daarna pas de bovenkant. Verwijder zoveel mogelijk de afgeknipte takken van de bovenzijde zodat de rode beukhaag er goed uit blijft zien. Zorg ervoor dat de stam van de beukhaag niet wordt beschenen met direct zonlicht. Voor een voedingrijke bodem moet de grond worden bemest met haagmest en bodemverbeteraar voorzien van mycorrhiza, bijvoorbeeld Vivimus.

Let op
Er is een verschil tussen haagbeuken en beukenhagen. Haagbeuken zijn mooie groene haagplanten die in de winter hun blad verliezen. De beukenhaag weet zijn blad meestal vast te houden tot er nieuwe komen. Houdt u hier rekening mee wanneer u een bestelling bij ons plaatst.

Beoordelingen (0)

BeoordeelNote: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed

Bekijk ook...