Fagus sylvatica 60-80 cm vanaf november leverbaar

Model: 60-80 cm
Beschikbaarheid:
Niet leverbaar in deze periode
Aanplant Seizoen: Leverbaar vanaf November t/m half April
Aantal per meter: 5
Bladhoudend: Ja
Snoeien: Minimaal 1 keer per jaar in Juni
Aantal per pallet: 500 beukhaag
Prijs: €1,25 Excl. BTW: €1,15
Bestellen
Het minimum te bestellen aantal is 5
Omschrijving

Vaak denken we bij de beuk, de Fagus sylvatica, aan hoge bomen. Toch zijn beukenhagen heel gewoon. We zien de beuk in veel tuinen, maar ook veel in het openbaar groen. De beukenhaag heeft veel goede eigenschappen. Omdat beuken inheems zijn in ons klimaat, groeien ze prima zonder veel extra verzorging. In de herfst zullen de bladeren er niet afwaaien: de haag is bladhoudend en blijft het hele winterseizoen blikdicht en heeft dan een prachtige, warme herfstkleur. Wanneer het voorjaar aanbreekt verdringen nieuwe blaadjes de oude en zal de beukenhaag er weer fris uitzien.

Eigenschappen van de Fagus sylvatica 60-80 cm

  • Blad: Groen, bladhoudend
  • Minimaal 1x verpoot
  • Winterhardheid: Volkomen
  • Grondsoort: Voorkeur voor kalkhoudende grond
  • Vochtigheid: Matig vochtig
  • Licht: Zon, geen felle zon op de bast

De Fagus sylvatica ouderhouden

Als u wilt dat uw beuken haagplanten blijven en niet tot grote bomen uitgroeien is het belangrijk dat ze regelmatig worden gesnoeid. Op die manier vormen de beuken dan een dichte haag die goed bestand is tegen de wind. Het is verstandig om eerst de zijkanten van de Fagus sylvatica te snoeien en daarna pas de bovenkant. Verwijder zoveel mogelijk de afgeknipte takken van de bovenkant zodat de haag er netjes uit blijft zien. Snoei de haag zo dat de haagvoet iets breder blijft dan de bovenkant van de haag wat een fraaier beeld oplevert. Door regelmatig de haagvoet te schoffelen zal de haagvoet onkruidvrij blijven.

Let op
Er is een verschil tussen haagbeuken en beukenhagen. Haagbeuken zijn mooie groene haagplanten die in de winter hun blad verliezen. De beukenhaag weet zijn blad meestal vast te houden tot er nieuwe komen. Houdt u hier rekening mee wanneer u een bestelling bij ons plaatst.

Beoordelingen (0)

BeoordeelNote: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed

Bekijk ook...