Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 60-80 cm vanaf november leverbaar

Model: 'Atropurpurea' 60-80 cm
Beschikbaarheid:
Niet leverbaar in deze periode
Aanplant Seizoen: Leverbaar vanaf November t/m half April
Aantal per meter: 5
Bladhoudend: Ja
Snoeien: Minimaal 1 keer per jaar in Juni
Aantal per pallet: 500 beukhaag
Prijs: €2,35 Excl. BTW: €2,16
Bestellen
Het minimum te bestellen aantal is 5
Omschrijving

De Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, de Rode beukhaag, is grotendeels hetzelfde als de groene beukhaag, de Fagus sylvatica. Het verschil zit hem in de kleur van het blad. De Rode beukhaag heeft een prachtige, donkerrode bladkleur met een luxe uitstraling. De rode beukhaag is zeer geschikt om een haag mee te maken. Op deze manier wordt er een mooie, rode afscheiding van uw tuin gemaakt. Doordat de kleur van de beukhaag anders dan anders is zorgt deze voor afwisseling van kleur in de tuin en de omgeving. In de winter blijft uw haag dicht en mooi omdat deze beukhaag bladhoudend is. U kunt dus het hele jaar door genieten van een dichte haag. De rode bladeren worden in het najaar tabaksbruin. Deze blijven aan de beuk hangen totdat er in het voorjaar weer nieuwe knoppen beginnen te groeien.

Eigenschappen van de Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 40-60 cm

  • Blad: Rood, bladhoudend
  • Minimaal 1x verpoot
  • Winterhardheid: Volkomen
  • Grondsoort: Voorkeur voor kalkhoudende grond
  • Vochtigheid: Matig vochtig
  • Licht: Geen voorkeur zolang de stam maar niet wordt beschenen

Fagus sylvatica 'Atropurpurea' onderhouden

Deze haag is goed bestand tegen wind. Snoei de beukhaag minimaal een keer peer jaar rond de langste dag. Zo blijft de beukhaag mooi dicht. Zorg voor een voedingrijke bodem door de grond te bemesten met haagmest en een bodemverbeteraar voorzien van mycorrhiza, bijvoorbeeld Vivimus van het merk DCM.

Let op
Er is een verschil tussen haagbeuken en beukenhagen. Haagbeuken zijn mooie groene haagplanten die in de winter hun blad verliezen. De beukenhaag weet zijn blad meestal vast te houden tot er nieuwe komen. Houdt u hier rekening mee wanneer u een bestelling bij ons plaatst.

Beoordelingen (0)

BeoordeelNote: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed

Bekijk ook...