Fagus sylvatica 80-100 cm vanaf november leverbaar

Model: 80-100 cm
Beschikbaarheid:
Niet leverbaar in deze periode
Aanplant Seizoen: Leverbaar vanaf November t/m half April
Aantal per meter: 5
Bladhoudend: Ja
Snoeien: Minimaal 1 keer per jaar in Juni
Aantal per pallet: 500 beukhaag
Prijs: €1,75 Excl. BTW: €1,61
Bestellen
Het minimum te bestellen aantal is 5
Omschrijving

Vaak denken we bij de beuk, de Fagus sylvatica, aan hoge bomen. We zien de beukenhaag in veel tuinen, maar ook in het openbaar groen zien we ze veel. De beukenhaag heeft veel goede eigenschappen. Ze groeien prima zonder veel extra verzorging omdat beuken inheems zijn in ons klimaat. Bij beukenhagen blijft het dorre blad na de verkleuring aan de takken hangen en zorgt hierdoor ook in de winter voor privacy en structuur. Wanneer het voorjaar aanbreekt verdringen nieuwe blaadjes de oude en zal de beukenhaag er weer fris uitzien. De bijna continue ondoorzichtigheid maakt de beukenhaag zeer geschikt voor hagen. Deze hagen zijn bij vogels erg populair om in te nestelen. Beuken leven in symbiose met bepaalde bodemschimmels. Zij wortelen daarom oppervlakkig en hebben snel last van droogte.

Eigenschappen van de Fagus sylvatica 80-100 cm

  • Blad: Groen, bladhoudend
  • Minimaal 1x verpoot
  • Winterhardheid: Volkomen
  • Grondsoort: Voorkeur voor kalkhoudende grond
  • Vochtigheid: Matig vochtig
  • Licht: Zon, geen felle zon op de bast

De Fagus sylvatica ouderhouden

Als u wilt dat uw beuken haagplanten blijven en niet tot grote bomen uitgroeien is het belangrijk dat ze regelmatig worden gesnoeid. Op die manier vormen de beuken dan een dichte haag die goed bestand is tegen de wind.

Let op
Er is een verschil tussen haagbeuken en beukenhagen. Haagbeuken zijn mooie groene haagplanten die in de winter hun blad verliezen. De beukenhaag weet zijn blad meestal vast te houden tot er nieuwe komen. Houdt u hier rekening mee wanneer u een bestelling bij ons plaatst.

Beoordelingen (0)

BeoordeelNote: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed

Bekijk ook...