Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 40-60 cm vanaf november leverbaar

Model: 'Atropurpurea' 40-60 cm
Beschikbaarheid:
Niet leverbaar in deze periode
Aanplant Seizoen: Leverbaar vanaf November t/m half April
Aantal per meter: 5
Bladhoudend: Ja
Snoeien: Minimaal 1 keer per jaar in Juni
Aantal per pallet: 500 beukhaag
Prijs: €1,75 Excl. BTW: €1,61
Bestellen
Het minimum te bestellen aantal is 5
Omschrijving

De Rode beukhaag, Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, is grotendeels hetzelfde als de groene versie, de Fagus sylvatica. De kleur van het blad is het grote verschil. De Rode beukhaag heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een prachtige, donkerrode bladkleur. Naast solitaire plant is de rode beuk zeer geschikt om een haag mee te maken. Met de rode beuk zorgt u voor een rode afscheiding van uw erf of tuin die er natuurlijk uitziet. De beukhaag zorgt voor afwisseling van kleur in de tuin. In de winter verliest deze beukhaag geen blad en dat zorgt ervoor dat uw haag dicht en mooi blijft. U kunt dus genieten van een dichte rode haag van het voorjaar tot het najaar. De rode bladeren worden in het najaar tabaksbruin. Deze blijven aan de beuk hangen totdat er in het voorjaar weer nieuwe knoppen door beginnen te komen.

Eigenschappen van de Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’ 40-60 cm

  • Blad: Rood, bladhoudend
  • Minimaal 1x verpoot
  • Winterhardheid: Volkomen
  • Grondsoort: Voorkeur voor kalkhoudende grond
  • Vochtigheid: Matig vochtig
  • Licht: Geen voorkeur zolang de stam maar niet wordt beschenen

Fagus sylvatica 'Atropurpurea' onderhouden

Regelmatig snoeien is belangrijk om van de rode beukhaag een dichte haag te maken. Deze haag is goed bestand tegen wind. Snoei de beukhaag minimaal een keer per jaar rond de langste dag. Zorg voor een voedingrijke bodem door de grond te bemesten met haagmest en een bodemverbeteraar voorzien van mycorrhiza, bijvoorbeeld Vivimus van het merk DCM.

Let op
Er is een verschil tussen haagbeuken en beukenhagen. Haagbeuken zijn mooie groene haagplanten die in de winter hun blad verliezen. De beukenhaag weet zijn blad meestal vast te houden tot er nieuwe komen. Houdt u hier rekening mee wanneer u een bestelling bij ons plaatst.

Beoordelingen (0)

BeoordeelNote: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed

Bekijk ook...