Fagus sylvatica 'Atropurpurea' beukhaag

Van de Fagus sylvatica bestaan vele varianten. Deze plant is immers al vele eeuwen in cultuur en erg populair in tuinen en parken. Een veel geziene variant is de purpurea, voluit Fagus sylvatica 'Atropurpurea'. Deze plant wordt ook wel de rode beuk genoemd omdat hij in de zomer donkerrode bladeren draagt. Het hele jaar door zijn er mooie verkleuringen van de bladeren zichtbaar. In de zomer is de Rode beuk paarsrood en in de winter bruin. Soms wordt er daarom ook wel van bruine beuken gesproken.

Telefonisch advies ma. t/m vrij. 07.00 - 21.30 en za. van 07.00 tot 18.00 uur

Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Weergave: Lijst Rooster
 • Aanplantgrond beuken - 70 liter
  70 liter aanplantgrond, speciaal voor gebruik bij het planten van een beukenhaag. ..
  Excl. BTW: €8,22 €9,95
 • Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 40-60 cm vanaf november leverbaar
  De Rode beukhaag, Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, is grotendeels hetzelfde als de groene versie, de Fagus sylvatica. De kleur van het blad is het grote verschil. De Rode beukhaag heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een prachtige, donkerrode bladkleur. Naast solitaire plant is de rode beuk zeer g..
  Excl. BTW: €1,61 €1,75
 • Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 60-80 cm vanaf november leverbaar
  De Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, de Rode beukhaag, is grotendeels hetzelfde als de groene beukhaag, de Fagus sylvatica. Het verschil zit hem in de kleur van het blad. De Rode beukhaag heeft een prachtige, donkerrode bladkleur met een luxe uitstraling. De rode beukhaag is zeer geschikt om een haag ..
  Excl. BTW: €2,16 €2,35
 • Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 80-100 cm vanaf november leverbaar
  De Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, wordt ook wel de Rode beukhaag genoemd. Door de donkerrode bladeren die aan deze beukhaag zitten heeft hij een erg luxe uitstraling. Met deze plant is een zeer mooie haag te creeëren. Op deze manier kunt u een mooie, rode afscheiding van uw tuin maken. Doordat de k..
  Excl. BTW: €2,98 €3,25
 • Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 100-125 cm vanaf november leverbaar
  Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, wordt ook als Rode beuk vanwege zijn rode bladeren. Deze beukhaag is grotendeels hetzelfde als de groene versie (de Fagus sylvatica). Het verschil zit in de bladkleur: de Rode beuk heeft een prachtige, donkerpaarse bladkleur. Net als bij de Fagus sylvatica blijven de ..
  Excl. BTW: €4,13 €4,50
 • Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 125-150 cm vanaf november leverbaar
  De Rode beuk, Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, is grotendeels hetzelfde als de groene versie, de Fagus sylvatica. Het verschil zit in de kleur van het blad: de Rode beuk heeft een prachtige, donkerpaarse/rode bladkleur. Net als bij de groene beukhaag blijven de dorre bladeren in de winter aan de haag..
  Excl. BTW: €5,28 €5,75
 • Fagus sylvatica 'Atropurpurea' 150-175 cm vanaf november leverbaar
  De Rode beukhaag, Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, is grotendeels hetzelfde als de groene versie, de Fagus sylvatica. De kleur van het blad is het grote verschil. De Rode beukhaag heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een prachtige, donkerrode bladkleur. Net als bij de groene beukhaag blijven de do..
  Excl. BTW: €8,21 €8,95

Eigenschappen van de Fagus sylvatica 'Atropurpurea'

 • Blad: Rood, bladhoudend
 • Minimaal 1x verpoot
 • Winterhardheid: Volkomen
 • Grondsoort: Voorkeur voor kalkhoudende grond
 • Vochtigheid: Matig vochtig
 • Licht: Geen voorkeur zolang de stam maar niet wordt beschenen

Het onderhoud van de Fagus sylvatica 'Atropurpurea'

Het is belangrijk om de rode beukhaag regelmatig te snoeien. Hierdoor wordt de haag mooi dicht. De haag is windbestendig. De beste periode om de rode beukhaag te snoeien is rond de langste dag. Het is ook erg belangrijk om de bodem te bemesten met haagmest en bodemverbeteraar voorzien van mycorrhiza, bijvoorbeeld Vivimus van het merk DCM.